Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Pekela krijgt gratis glasvezel

Op 17 november 2022 hebben SKV en Glasdraad de aftrap gegeven voor de aanleg van glasvezel in Pekela. Deze samenwerking, onder de naam GlasVezel Pekela, is bekrachtigd op het gemeentehuis te Pekela in aanwezigheid van Burgemeester Jaap Kuin. De heer Kuin gaf aan het initiatief van harte toe te juichen en zal zijn volle medewerking verlenen om ervoor te zorgen dat iedere inwoner van de gemeente Pekela een glasvezelaansluiting in huis krijgt.

GlasVezel Pekela

SKV en Glasdraad gaan samenwerken onder naam “GlasVezel Pekela” en willen in april starten met de uitrol. De gehele uitrol zal in ongeveer 18 maanden gaan plaatsvinden.

De intentie is om alle percelen (circa 6000) in de Gemeente Pekela kosteloos aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Boven Pekela en bijbehorende gebieden. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kern en/of “wit” buitengebied.

Aanmelden

GlasVezel Pekela vraagt de bewoners om zich aan te melden voor een gratis aansluiting tijdens deze informatiecampagne die loopt van november tot 1 maart 2023. Aanmelden kan op www.glasvezelpekela.nl. Deze aanmelding is alleen voor de aanleg van de glasvezel, het is geen verplichting tot het daadwerkelijk afnemen van diensten.

Gratis aansluiting

Het aanbod van GlasVezel Pekela is eenvoudig:

  • Meld u aan voor een gratis aansluiting.
  • Er is géén verplichting tot het daadwerkelijk afnemen van diensten als de woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk.
  • Er is een ruime keuze van providers met vele diverse abonnementen.
  • Later aanmelden kan, maar na de voorbereidende werkzaamheden zullen er aansluitkosten in rekening gebracht worden.
  • Aanmelden kan vanaf november 2022 tot 1 maart 2023.

Voordelen glasvezel

Met glasvezel hebben de inwoners van de gemeente Pekela de beschikking over een supersnelle internetverbinding. Hiermee is (thuis)werken, zorg op afstand, educatie en interactieve TV geen enkel probleem meer. De digitale “snelweg” is hiermee klaar voor de toekomst.

Groot voordeel van aanleg glasvezel door GlasVezel Pekela is de uiteindelijke keuzevrijheid voor de inwoners van de gemeente Pekela. Er zal een ruim aanbod van providers zijn om uit te kiezen.

Over samenwerking SKV en Glasdraad

Na de verglazing van Veendam en Wildervank door SKV, zijn afgelopen jaren ook alle “witte” buitengebieden van de Gemeente Veendam gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk. In 2022 is de aanleg van glasvezel in het dorp Muntendam succesvol gebleken, met ruim 95% (2200 aansluitingen) van de huishoudens en bedrijven in Muntendam die zich hebben aangemeld. Deze aanleg wordt in 2022 volledig afgerond.

SKV wil deze formule verder uitbreiden naar de Gemeente Pekela. Aangezien dit project groter is dan het recente Muntendam is de samenwerking gezocht met Glasdraad; een betrouwbare glasvezelpartij die ook in de provincie Groningen in diverse gemeentes actief is. Glasdraad rolt nu netwerken uit in Oldambt, Stadskanaal, Westerwolde en Westerkwartier.

Vragen en informatie

GlasVezel Pekela zal de bewoners in de komende maanden voorzien van informatie middels een campagne. De campagne bestaat o.a. uit een informatiebrief, glasvezelkrant, maar uiteraard ook met diverse informatieavonden en andere evenementen in de gemeente Pekela. Daarnaast kunt u altijd binnenlopen aan de servicebalie van SKV (Beneden Oosterdiep 65) te Veendam.