Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Vragen?


  • Glasvezel is een hele dunne draad van glas die het mogelijk maakt om data met hoge snelheid over grote afstanden te transporteren. Dit gaat veel sneller en is veel stabieler dan het transport van data (zoals bestanden) via de kabel of ADSL.

   Bij glasvezel is er sprake van een unieke verbinding tussen twee punten, elke gebruiker heeft een eigen glasvezelkabel van de apparatuur van de serviceprovider tot in de woning en hoeft die verbinding niet te delen. Oorspronkelijk werd glasvezel toegepast op hoofdroutes, omdat daar de meeste capaciteit nodig is.

   Voor de distributie naar de woningen en bedrijven boden de koper- en kabelverbindingen voldoende capaciteit. Inmiddels zijn grote delen van de leidingen door glasvezel vervangen en rukt glasvezel steeds verder op richting de consument. Intussen zijn we toe aan de laatste fase: het aanleggen van glasvezel tot in de meterkast.


  • Glasvezel kan oneindige snelheden aan. Het nieuwe netwerk dat wij aanleggen kan alle snelheden aan, ook naar de woning. De apparatuur voor consumenten is nu al geschikt voor snelheden tot 1Gb/s up- en download naar uw woning, maar dit kan in de toekomst verhoogd worden. Hiervoor hoeven we het glasvezelnetwerk niet aan te passen. De snelheid die u straks thuis heeft, hangt af van de serviceprovider en het dienstenpakket dat u kiest.


  • Allereerst zal de glasvezelverbinding helemaal nieuw zijn en maakt deze gebruik van de allernieuwste technieken die mogelijk zijn. De huidige verbindingen zijn vele tientallen jaren geleden aangelegd.

   De huidige internetverbindingen hebben de eigenschap dat er een significant verschil zit tussen de upload- en downloadsnelheid. De uploadsnelheid van de coaxkabel is 10% of minder dan de downloadsnelheid en bij de telefoonlijn (koper) is deze ongeveer 20% van de downloadsnelheid. Dat heeft tot gevolg dat uw verbinding veel meer tijd nodig heeft om te uploaden. Het uploaden van bestanden zoals foto’s gaat een stuk langzamer.

   Het is daarnaast ook van belang bij het gebruik van (bewakings- en vergader)camera’s en andere beeldverbindingen, de kwaliteit wordt minder met een lage uploadsnelheid. Met glasvezel kunt u bestanden up- en downloaden met dezelfde hoge snelheid, waardoor u geen last heeft van dit soort problemen.

   Een ander groot voordeel is dat iedereen zijn eigen verbinding krijgt, van de woning tot aan de apparatuur van de dienstenleverancier. Hierdoor is uw verbinding stabieler. Bovendien is een glasvezelnetwerk niet gevoelig voor weersomstandigheden en nagenoeg storingsvrij.

   Al met al is een glasvezelnetwerk zeer stabiel met een hoge kwaliteit van levering.


  • Een glasvezelaansluiting is veel minder storingsgevoelig dan uw huidige verbinding. Invloeden van buitenaf, zoals kou of een flinke storm, hebben geen invloed op uw glasvezelverbinding. Dat maakt een glasvezelaansluiting dus een stuk betrouwbaarder. Ook hebben de kabels geen last van water in de grond. Daarnaast hebben de signalen door de kabels geen last van elkaar en kent glasvezel ook geen invloed van zend- of hoogspanningsmasten.


  • In theorie zou uw verbinding misschien iets beter moeten worden als veel bewoners overstappen op glasvezel. Of u dit merkt is echter de vraag. De internetsnelheid van uw huidige verbinding zal niet hoger worden. De dienstverlening zal op termijn in ieder geval niet beter worden, omdat de oude verbindingen het toenemende dataverkeer niet aankunnen. Ook zal het onderhoud minder grootschalig worden opgepakt als er veel minder klanten zijn.


  • Vanaf maandag 31 oktober 2022 tot woensdag 1 maart 2023 kunt u zichzelf inschrijven voor een glasvezelverbinding van Glasvezel Pekela zonder verdere verplichtingen.

   Het aanmelden voor een gratis aansluiting is verlengd totdat u persoonlijk bericht krijgt met daarin een einddatum voor de gratis aansluiting. Na deze einddatum is de aansluiting niet meer gratis en zijn de kosten op aanvraag.

   Glasvezel Pekela zal de aanlsuiting realiseren tot in uw woning, waarna u er gebruik van kunt maken. Er is geen verplichting. Indien u gebruik wilt maken van de glasvezel dan kunt u dat verder regelen met de serviceproviders die de diensten leveren.


  • U betaalt gewoon de maandelijkse kosten voor uw abonnement aan de door u gekozen serviceprovider.


  • U kunt nu nog gratis meedoen tot het moment dat u persoonlijk bericht krijgt met daarin een einddatum voor de gratis aansluiting. Na deze einddatum moet u betalen voor een eventuele aansluiting. De kosten zijn dan op aanvraag.


  • U kunt zich eenvoudig via onze website inschrijven. U wordt gevraagd om uw gegevens in te vullen en aan te geven dat u een gratis glasvezelaansluiting wilt.

   Voer eerst uw postcode in. U krijgt te lezen of uw adres in aanmerking komt. Dit is een controle voor ons. Daarna kunt u zich aanmelden en uw gegevens invoeren. U krijgt de vraag om uw gegevens te controleren, waarna u uw aanmelding kunt doorvoeren. U krijgt van Glasvezel Pekela een bevestigingsmail.


  • U kunt zich inschrijven tot u persoonlijk bericht krijgt met daarin een einddatum voor de gratis aansluiting. Na deze datum is de aansluiting niet meer gratis en zijn de kosten op aanvraag.


  • Het aanmelden voor een gratis aansluiting is verlengd totdat u persoonlijk bericht krijgt met daarin een einddatum voor de gratis aansluiting. Na deze einddatum is de aansluiting niet meer gratis en zijn de kosten op aanvraag.


  • Nee, u kunt zich ook op andere manieren inschrijven. Het team van Glasvezel Pekela staat voor u klaar:

   • Via 0597-712020: u kunt ons altijd persoonlijk bellen. Op werkdagen zijn wij beschikbaar van 09:00-17:00. Wij kunnen u direct telefonisch inschrijven en helpen met uw vragen.
   • U kunt ons ook een email sturen: info@glasvezelpekela.nl
   • Ook kunt u even langsgaan bij ons op kantoor in Veendam, bij Stichting kabelnet Veendam. Zij zijn mede-oprichter van Glasvezel Pekela en helpen u graag.


  • Enkele uren na de verwerking van uw inschrijving krijgt u per mail een bevestiging van inschrijving. Deze bevestiging is het bewijs dat u ingeschreven staat.


  • Het kan natuurlijk voorkomen dat u veel baat heeft bij een tweede glasvezelaansluiting bij uw woning of in combinatie met een bedrijf. Dit is in veel gevallen mogelijk. Voor de extra glasvezelaansluiting geldt hetzelfde aanbod.


  • Glasvezel biedt mogelijkheden, ook voor ouderen. Hieronder een paar belangrijke voordelen:

   • Veel glasvezelabonnementen zijn vaak goedkoper dan uw huidige abonnement, door de concurrerende tarieven.
   • Bij veel partijen kunt u uw huidige abonnement overzetten naar de glasvezel waarbij u profiteert van de betere stabiliteit en kwaliteit van uw TV en internet.
   • Glasvezel biedt nieuwe mogelijkheden voor zorg en beveiliging op afstand. Hoewel u dat op dit moment wellicht nog niet nodig heeft, kan dat er in de toekomst voor zorgen dat u langer thuis kan blijven wonen door de handige technische hulpmiddelen voor ouderen.
   • Glasvezel draagt bij aan de verkoopbaarheid van uw woning. Soms zeggen makelaars zelfs dat een woning meer waard wordt met glasvezel. Dat vinden wij overdreven, maar een eventuele toekomstige koper van een woning met glasvezel hoeft niet die aansluiting nog te betalen.
   • Of u nu oud of jong bent; ongestoord televisie kijken naar de zenders die u graag wilt zien is gewoon fijn. Om dat te garanderen is glasvezel belangrijk omdat er daardoor vele serviceproviders zijn die tv diensten blijven bieden. U kunt dus eventueel overstappen als uw huidige provider een zender niet meer aanbiedt.

   Advies van uw kinderen?

   Onze organisatie komt met de projecten overal in het land uiteraard vele bewoners tegen die al op leeftijd zijn. Wij adviseren vaak aan ouderen om ook de kinderen even te betrekken bij de vraag of een glasvezelaansluiting een verstandige keuze is.

   Uw kinderen kunnen natuurlijk goed inschatten of een glasvezelverbinding ook voor u een goede keuze kan zijn.


  • Veel mensen denken bij een glasvezelverbinding vaak direct aan een goede internetverbinding. Naast de goede internetverbinding biedt de glasvezelverbinding ook veel mogelijkheden voor televisie.

   Met uw huidige verbinding via de coax-kabel of de koperdraad heeft u wellicht last van storingen. Een glasvezelaansluiting is veel minder storingsgevoelig dan uw huidige verbinding. Invloeden van buitenaf, zoals kou of een flinke storm, hebben geen invloed op uw glasvezelverbinding.

   Dat maakt een glasvezelaansluiting dus een stuk betrouwbaarder en de kwaliteit van uw televisiebeelden een stuk beter.


  • Ja, u kunt uw huidige telefoonnummer behouden. Als u uw telefoonnummer wilt behouden kunt u dit aangeven bij de serviceprovider waarbij u een glasvezelabonnement afneemt.

   Dit is altijd gratis en de serviceproviders zijn verplicht om uw telefoonnummer om te zetten op uw verzoek.


  • Overstappen is vaak eenvoudiger dan u denkt. De providers en het team van Glasvezel Pekela staan altijd klaar voor uw vragen en om u te helpen. Daarnaast bieden de meeste serviceproviders ook overstapservice aan, gratis of tegen een laag tarief. Er komt dan persoonlijk een monteur bij u langs om u te helpen met overstappen naar een nieuwe serviceprovider.


  • Glasvezel biedt volop voordelen voor zakelijk gebruik. Niet alleen kunt u razendsnel en veilig internetten via een betrouwbaar netwerk, ook zijn de uploadsnelheden bijzonder hoog. Dat betekent dat u eenvoudig gebruik kunt maken van clouddiensten, videoconferencing, het delen van zeer grote bestanden, maar ook beveiliging en zorg op afstand. Een ander groot voordeel is dat het glasvezelnetwerk klaar is voor het toenemend dataverkeer door toekomstige ontwikkelingen, zoals smart farming, 3D-beeldbellen en zorg op afstand, maar natuurlijk ook voor uw website en online verkoop.


  • Veel van onze serviceproviders hebben ook een zakelijk aanbod. Zowel voor MKB en voor Grootzakelijk en ZZP’ers. Afhankelijk van uw wensen adviseren wij om met deze partijen of met uw ICT specialist de mogelijkheden te bekijken. Soms moeten voor specifieke eisen andere dan standaard abonnementen geleverd worden. Uw serviceprovider en ICT partner kunnen u hierbij helpen. Er zijn ook speciale providers voor MKB en zakelijke dienstverlening actief op het netwerk: Weserve en Hallo richten zich bijvoorbeeld alleen op de zakelijke markt.


  • Bij uw lokale ICT-bedrijven kunt u terecht met al uw vragen over zakelijke ICT-oplossingen. Maar uiteraard bieden ook de providers zakelijk advies.


  • Het aanmelden voor een gratis aansluiting is verlengd totdat u persoonlijk bericht krijgt met daarin een einddatum voor de gratis aansluiting. Na deze einddatum is de aansluiting niet meer gratis en zijn de kosten op aanvraag. Of u de aansluiting zakelijk gebruikt of niet maakt hierin geen verschil. Bij een latere aanmelding vragen wij wel een bijdrage. Ook hier maken wij geen verschil tussen zakelijk en particulier. Uw voordeel is dan dat het bedrag inclusief BTW is.


  • De kosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen op basis van serviceprovider, snelheid, serviceniveaus en extra diensten. Er zijn al zakelijke internetabonnementen vanaf €45,- per maand excl. btw.


  • De zakelijke serviceproviders leveren vaste IP adressen of reeksen van IP adressen. Ook sommige particuliere providers werken met vaste IP adressen. Voor meer informatie daarover verwijzen wij naar de serviceproviders.


  • Ja, dat kan in bijna alle gevallen wel. Mocht uw systeem werken met uw (huidige) DSL-kabel, dan is de kans groot dat het op glasvezel ook werkt. Voor een veilige werking van een alarmsysteem via glasvezel wordt wel vaak een UPS/noodstroomvoorziening geadviseerd. Hier zijn geen hoge kosten aan verbonden. Wel adviseren wij u om altijd even contact op te nemen met de leverancier van uw alarmsysteem om dit na te vragen. De huidige alarmsystemen zijn ook vaak uitgerust met een mobiele sim-kaart voor als de stroom uitvalt of als de verbinding bewust wordt verbroken. Ook kunt u daar informatie krijgen of uw oplossing nog voldoet aan de verzekeringseisen.


  • Elk VOIP telefoniesysteem werkt op glasvezel. Bij oudere PABX systemen moet mogelijk een aanpassing gedaan worden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar uw ICT dienstverlener of naar de leverancier van uw apparatuur.


  • Wij vinden het belangrijk dat u een abonnement kunt kiezen dat bij uw persoonlijke situatie past. Daarom bieden diverse onafhankelijke serviceproviders hun diensten over ons netwerk aan. U kunt kiezen uit 16 gerenommeerde serviceproviders. Klik hier voor een overzicht van alle serviceproviders.


  • De diensten worden geleverd door de serviceproviders die op de website vermeld staan. Op hun websites kunt u de diensten en bijbehorende tarieven bekijken die zij over glasvezel aanbieden. Gemiddeld genomen gaat het om maandbedragen tussen de €42,50 tot €74,50 voor de alles-in-1 pakketten en beginnen de internetabonnementen zonder TV al vanaf € 35 euro. Ook SKV biedt haar diensten aan via Glasvezel Pekela. Laat u eens informeren in Veendam over de kosten en de mogelijkheden.


  • Al u gebruik wilt maken van één van de service providers dan maakt u een keuze welke serviceprovider met welk pakket het beste bij uw situatie past. Dit kan uw huidige provider zijn als u nu gebruik maakt van de telefoonlijn voor internet, maar dat hoeft niet. U kunt zich pas inschrijven bij één van onze serviceproviders na de vraagbundeling. Wij zullen u na de vraagbundeling verder informeren over het inschrijven bij de providers en vanaf welk moment dat mogelijk is.


  • De serviceproviders zijn landelijke partijen en leveren in heel Nederland glasvezelabonnementen. Zij bieden hun diensten aan voor zeer concurrerende tarieven, die veelal lager zullen zijn dan uw huidige abonnementskosten, juist omdat er concurrentie plaatsvindt op de glasvezel.


  • Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen een abonnement voor internet en/of telefonie te nemen. De kosten voor de internet-only abonnementen zijn lager dan de alles-in-1 pakketten. U heeft al een internet-only abonnement vanaf €30,- per maand.


  • De zenderpakketten van de glasvezelabonnementen komen overeen met de zenderpakketten van uw huidige abonnementen. Je kunt via de provider naar keuze ook Ziggo Sports of Fox Sports bestellen. Tegenwoordig zit ESPN Eredivisie in veel basispakketten, maar dit kan ook apart besteld worden. Kortom, u kunt ook via de glasvezel naar het Ziggo Sports pakket of ESPN zenders blijven kijken.


  • Nee, u hoeft niet over te stappen. U heeft ook niet de verplichting om een abonnement of provider te kiezen. Maar als u gebruik wilt maken van een glasvezelverbinding dan kunt u eventueel overstappen indien u dat wilt.


  • Ja, in veel gevallen kan dit. Als u overstapt naar glasvezel en bij uw huidige provider blijft kan dat zeker. Als u bijvoorbeeld nu een e-mailadres hebt van een KPN-provider en u blijft bij één van de KPN-providers dan kunt u uw emailadres ook meenemen. Als u overstapt naar een andere provider dan bestaat de kans dat het e-mailadres komt te vervallen. Sommige providers bieden dan wel de mogelijkheid om het aan te houden, maar vragen daar een vergoeding voor. Alle provider-onafhankelijke e-mailadressen zoals Hotmail en Gmail blijven natuurlijk ook gewoon werken. Wij raden ook altijd aan om een provider-onafhankelijk e-mailadres aan te maken.


  • Dat kan heel gemakkelijk. U kunt hier informatie vinden om een e-mailadres bij Gmail aan te maken of hier informatie vinden om een e-mailadres bij Outlook aan te maken.


  • U kunt alle apparatuur aansluiten die met internet verbonden kan worden. Denk daarbij aan televisies, home theater sets, game consoles (XBOX, Playstation etc.), internetradio, Apple TV en zogenaamde smart home systemen, zoals slimme thermostaten. Daarnaast ook laptops, tablets, pc’s en alle andere apparatuur die wifi heeft of die u met een stekker op een modem kunt aansluiten. Ook kunnen de meeste bewakingscamera’s en alarmsystemen aangesloten worden (let wel op de classificatie). Bovendien kunt u ook denken aan hulpapparatuur voor thuiszorg, ouderenzorg en medische apparatuur. Kortom, eigenlijk alles dat u kunt verbinden met het internet (via wifi of een kabeltje) kan worden aangesloten op de glasvezelverbinding.


  • Ja, maar het verschilt per aanbieder en abonnement hoeveel televisies u kunt aansluiten. Bij de meeste particuliere pakketten kunt u circa 3 à 4 televisies aansluiten, maar bij sommigen tot wel 6 of 8.


  • Normaal gesproken heeft iedereen een DECT-systeem en die kunt u gewoon aansluiten. Voor andere systemen, bijvoorbeeld zakelijk, kunt u het beste even contact zoeken met uw ICT dienstverelener of serviceprovider.


  • Ja, dat kan in bijna alle gevallen wel. Mocht uw systeem werken met uw (huidige) DSL-kabel, dan is de kans groot dat het op glasvezel ook werkt. Voor een veilige werking van een alarmsysteem via glasvezel wordt wel vaak een UPS/noodstroomvoorziening geadviseerd. Hier zijn geen hoge kosten aan verbonden. Wel adviseren wij u om altijd even contact op te nemen met de leverancier van uw alarmsysteem om dit na te vragen. De huidige alarmsystemen zijn ook vaak uitgerust met een mobiele sim-kaart voor als de stroom uitvalt of als de verbinding bewust wordt verbroken. Ook kunt u daar informatie krijgen of uw oplossing nog voldoet aan de verzekeringseisen.


  • Dat kan. U neemt dan een dienstenpakket af met alleen internet of een dienstenpakket met internet + bellen bij de serviceprovider van uw keuze. U moet dan wel uw schotel abonnement aanhouden en de televisie met de schotel verbonden houden.


  • In veel gevallen kunt u uw huidige bekabeling in de woning blijven gebruiken. Als u kiest voor interactieve televisie dan dient uw tv aangesloten te worden door middel van een UTP-kabel op de modem. Als u een UTP-kabel heeft in de woning dan kunt u deze blijven gebruiken. Het is van belang dat het gaat om een cat. 5e of een cat. 6 UTP-kabel. Uiteraard staat het team van Glasvezel Pekela altijd voor u klaar om u te adviseren. Maakt u nu gebruik van de coaxkabel dan kunt u bij een tweetal providers (SKV en Trinde) terecht die diensten leveren via deze coax kabel. Kiest u voor een andere provider dan zal de coax kabel vervangen moete worden door een utp kabel als deze niet aanwezig. De providers bieden altijd monteurs om u hierbij te helpen.


  • Glasvezel Pekela gaat in 2023 starten met de aanleg. Rond de zomer 2023 kunnen dan de eerste woningen aangesloten worden en gebruik maken van de verbinding. Daarna zal de aanleg nog circa een jaar in beslag nemen en dan zijn in 2024 alle adressen aangesloten.


  • Glasvezel Pekela probeert er samen met de aannemer uiteraard voor te zorgen dat de planning die wordt gecommuniceerd wordt aangehouden. Maar de planning is ook afhankelijk van externe omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat er vertraging wordt opgelopen. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals extreme weersomstandigheden, maar ook vertragingen op het gebied van vergunningen. Als de planning vertraging oploopt, zien wij erop toe dat dit wordt gecommuniceerd naar de bewoners via een digitale bouwbrief.


  • Als er een exacte planning bekend is, dan communiceren wij dat via een digitale bouwbrief en publiceren wij deze op onze website. De planning is ingedeeld per deelgebied. Elk deelgebied wordt aangelegd in een bepaalde periode. U zult via deze planning dus ongeveer, maar niet exact, weten wanneer uw woning wordt aangesloten. Van de aannemer ontvangt u persoonlijke brieven met een datum voor de woningschouw en het aansluiten van uw woning. U weet vanaf dat moment exact wanneer dit zal plaatsvinden, zodat u hier rekening mee kunt houden.


  • De aanleg van het glasvezelnetwerk verloopt in zes stappen:

   Stap 1: Informatievoorziening
   Wanneer wij met de aanleg in uw gebied starten, nodigen wij u persoonlijk uit voor diverse informatiemomenten bij u in de buurt. Ook kunt u alle informatie terugvinden op onze website.

   Stap 2: Woningschouw en persoonlijk advies
   Voordat uw woning wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk, stuurt de aannemer u een brief met daarin de datum wanneer zij langskomen voor de woningschouw of een verzoek voor een zelf- schouw op afstand via internet. Uw aansluiting wordt meestal gerealiseerd in de meterkast. Mocht dat niet kunnen dan zal in overleg met u een andere plaats gekozen worden. Ook wordt er gekeken hoe de kabel het beste vanaf de weg naar uw woning gebracht kan worden. Dit gaat uiteraard allemaal in overleg met u.

   Stap 3: Aanleg in uw straat
   Vervolgens gaat de aannemer aan de slag met de aanleg van het glasvezelnetwerk in uw straat. Hiervoor wordt een sleuf in de berm gegraven en van woning tot woning een netwerk aangelegd. De werkzaamheden zullen circa één tot twee werkdagen duren en natuurlijk beperken we de overlast tot een minimum.

   Stap 4: Glasvezelaansluiting naar uw pand
   Voor het aanleggen van de glasvezelaansluiting naar uw woning werken we in vrijwel alle gevallen met ondergrondse tuinboringen, zodat uw tuin intact blijft. Bij een oprijlaan of een lang pad wordt meestal wel gedeeltelijk een geul gegraven. De manier waarop dit gebeurt zal tijdens de woningschouw besproken worden.

   Stap 5: Aansluiting in uw woning
   De glasvezel ligt nu tegen de gevel van uw woning. Één van onze monteurs zorgt er vervolgens voor dat de glasvezel in uw woning wordt aangesloten. Via een kleine opening in de voorgevel, wordt de kabel naar binnen gebracht. De kabel wordt daarna aangesloten op een glasvezelmodem. In de meeste gevallen is dat in de meterkast.

   Stap 6: Activeren tv, telefoon en internet
   Als laatste stap activeert de gekozen serviceprovider uw abonnement. Dit gebeurt zodra de service provider van Glasvezel Pekela de melding heeft gekregen dat uw woning gereed is en dat het centrale systeem ook gereed is. Zodra het modem van de provider is aangesloten en het signaal is geactiveerd, kunt u gebruikmaken van interactieve televisie, razendsnel internet en voordelig bellen. Uiteraard laat uw serviceprovider u weten wanneer het zover is.


  • Voor het aanleggen van de glasvezelaansluiting naar uw woning werken we in vrijwel alle gevallen met ondergrondse tuinboringen, zodat uw tuin intact blijft. Bij een oprijlaan of een lang pad wordt meestal wel gedeeltelijk een geul gegraven. De manier waarop dit gebeurt zal tijdens de woningschouw besproken worden.


  • De aansluiting wordt meestal gerealiseerd in uw meterkast. Mocht dat praktisch niet mogelijk zijn, dan wordt in overleg met u een andere plaats gekozen. Ook wanneer het voor uw situatie beter is om de aansluiting elders in de woning te realiseren kunt u dat bespreken met de aannemer. Tijdens de aanleg komt onze aannemer bij u langs om de situatie te beoordelen. Dit noemen wij de woningschouw.


  • U ontvangt van de aannemer van Glasvezel Pekela een brief met daarin een datum en tijdstip waarop uw woning zal worden geschouwd en vervolgens aangesloten. Indien u dit wilt wijzigen kunt u in overleg met de aannemer een andere afspraak maken om uw woning aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. In de regel duurt het ongeveer een uur om uw woning aan te sluiten. Vaak is de aannemer in de buurt aanwezig en zal de woningen in een ronde meenemen.


  • Glasvezel Pekela is opgericht door Stichting Kabelnet Veendam en GlasDraad. SKV heeft inmiddels in gemeenten Veendam een compleet glasvezelnetwerk aangelegd en bijna iedereen in de gemeente maakt hier gebruik van.

   Glasdraad heeft in Westerwolde/Stadskanaal glasvezel aangelegd en is nu ook in gemeente Oldambt een netwerk aan het realiseren.

   Om Pekela te kunnen voorzien van een gratis glasvezelnetwerk zonder verplichtingen, hebben we de krachten gebundeld en is Glasvezel Pekela ontstaan.

   Glasvezel Pekela is hierdoor een mooie mix van lokale mensen en lokale werkgelegenheid met veel kennis en kunde en een jarenlange glasvezelervaring vanuit heel Nederland.