Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

14 dec ‘22

Acantus meldt al haar woningen aan voor een glasvezelaansluiting!

Op 14 december 2022 tekenden Woningcorporatie Acantus, Huurders in Pekela en Glasvezel Pekela BV een aanmeldformulier voor de aanleg van glasvezelaansluitingen tot in de woningen van Acantus. Acantus laat glasvezel aanbrengen in al haar woningen in Pekela. Glasvezel Pekela gaat het netwerk aanleggen. “Huurdersorganisatie in Pekela” is blij dat alle huurders gratis een aansluiting op het netwerk krijgen. In totaal gaat het om circa 1.200 woningen die aangesloten worden.

Snel, goed en betaalbaar internet

Acantus vindt het belangrijk dat huurders gebruik kunnen maken van een goede internetverbinding. René Dalmolen, manager Wonen bij Acantus: ‘Met de aanleg van glasvezel maken we snel en goed internet voor al onze huurders in Pekela toegankelijk. Zo kunnen bewoners overstappen naar glasvezel. En kunnen ze mogelijk besparen op hun maandelijkse kosten voor tv en internet.’

Huurders kunnen zelf bepalen of ze gebruik maken van de nieuwe aansluiting. Ze kunnen dus ook gebruik blijven maken van hun huidige aansluiting en serviceprovider. Er komt dus alleen een extra mogelijkheid bij. Op de glasvezel gaan nu al 10 verschillende providers hun diensten leveren en waarschijnlijk volgen er binnenkort nog meer.

Voorbereidingen in volle gang

Momenteel is Glasvezel Pekela bezig met de voorbereidingen en een informatie en aanmeldcampagne. De aanleg start in maart 2023. Dan kunnen de bewoners profiteren van een stabiele en snelle internetverbinding. Huurders worden geïnformeerd over wanneer de aanleg bij hen plaatsvindt.

Informatie over de aanleg en aanmelding

Iedere bewoner van de gemeente Pekela ontvangt deze maand nog een informatiebrief van Glasvezel Pekela. In januari en februari 2023 volgen een glasvezelkrant met informatie en worden er in januari informatieavonden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op onze homepagina