Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Veel interesse en enthousiasme voor eerste informatieavonden Glasvezel Pekela bij PJC en Pekelder Boys

De kantine van voetbalvereniging PJC in Nieuwe-Pekela en Pekelder Boys in Boven-Pekela zat op beide informatieavonden bomvol. Bert Feiken presenteerde de plannen voor de aanleg van gratis glasvezel in de hele gemeente Pekela. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de bezoekers voorgelicht over de details van aanleg en de voordelen die het nieuwe netwerk biedt. Daarnaast was er ruimte voor alle vragen die door de verschillende teamleden van Glasvezel Pekela zijn beantwoord. De informatie, stemming en sfeer zorgde voor een geslaagde avond.

Dinsdag 31 januari en vrijdag 3 februari zijn er nog 2 informatieavonden.

Informatie

Tijdens de presentatie is er verteld wie en wat Glasvezel Pekela is. Dat alle adressen in de gemeente hiervoor in aanmerking komen; van Boven-Pekela tot Oude-Pekela, maar ook van Nieuwe-Pekela tot aan de laatste adressen in de gemeente bij Alteveer. Er is gesproken over de mogelijkheden van glasvezel en het aanbod van Glasvezel Pekela. Een gratis aansluiting zonder verplichting. Geen kosten, nu niet tijdens de aanleg, maar ook niet later als u er een keer gebruik van wilt maken. De planning is getoond, een leuke actie en natuurlijk was er veel tijd voor vragen.

foto van kantine tijdens presentatie

Vragen

Tijdens en na de presentatie was er alle tijd voor vragen. Enkele vragen op een rij;

 • Ik zit nu bij Ziggo, moet ik daar dan weg?

  Nee dat hoeft niet, want je hoeft geen gebruik te maken van de glasvezel. Meld je aan en laat het aanleggen en kijk later of je er gebruik van maakt of niet.

 • Als ik er nu geen gebruik van ga maken, waarom zou ik het dan laten aanleggen?

  Omdat er interessante of goedkopere abonnementen zijn die net zoveel of zelfs meer leveren dan uw huidige provider. En als je over een paar jaar toch een aansluiting wilt, dan moeten wij daar speciaal voor langskomen en de voorbereidingen weer doen zodat we toch geld moeten vragen voor die aansluiting.

 • Zijn er ook nadelen aan glasvezel?

  Eigenlijk zijn er weinig nadelen. Het grootste nadeel is dat het aangelegd moet worden. Dit betekent dat Glasvezel Pekela in de stoepen en straten buis en kabel moet aanleggen en alle woningen in Pekela moet aansluiten. Dit geeft wel wat overlast de komende anderhalf jaar. Uiteraard proberen we dit te beperken, maar u zult er in de straat af en toe wat hinder van hebben.

 • Ik zit bij KPN, kan ik dan daar blijven, maar over glasvezel van Glasvezel Pekela?

  Ja dat kan. Uw abonnement wordt in principe gewoon overgezet naar glasvezel. Dus het huidige abonnement, maar met de kwaliteit van glasvezel.

 • Ik heb in huis een aantal televisies aangesloten met een televisiekabel. Kan ik die blijven gebruiken?

  Ja dat kan. Er zijn 2 providers die ook gebruik maken van de televisiekabels om uw televisie(s) aan te sluiten.

 • Wat is het verschil met een andere aanbieder? Het verschil is:
  1. dat Glasvezel Pekela de aanleg gratis komt aanleggen zonder een verplichting.
  2. dat Glasvezel Pekela alle adressen doet in de gemeente en niet alleen de 3 kernen.
  3. dat Glasvezel Pekela hoe dan ook gaat aanleggen. Er is geen 20% aanmeldingen nodig.
  4. dat er al 72% van de gemeente Pekela zich heeft aangemeld bij Glasvezel Pekela

Voor vragen kunt u altijd terecht in Veendam op ons kantoor of u kunt eens binnen lopen op de donderdagmiddag en avond in MFC de Binding. U kunt ook even bellen met 0597-712020 of stuur een mailtje naar info@glasvezelpekela.nl